drepturi de autor

Remuneratie similara:
Curtea Constitutionala a Romaniei a declarat drept neconstitutional un articol din legea privind dreptul de autor si drepturile conexe, care prevede o remuneratie mai mica pentru beneficiarii drepturilor conexe fata de cei ai drepturilor de autor, informeaza Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania (UPFR) – organism de gestiune colectiva a drepturilor conexe ale producatorilor de muzica din tara noastra.
CCR a decis ca Articolul 134/alin.2/lit.g din Legea Nr.8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, modificata si adaugita, este neconstitutional si l-a anulat prin Decizia 571 din 29.04.2010.

“Art. 134/alin.2/ lit.g nedreptatea doua categorii de beneficiari de drepturi conexe din lumea muzicii romanesti – artistii interpreti si producatorii de fonograme, limitand remuneratia aferenta drepturilor conexe cuvenite acestora la o treime din remuneratia pentru drepturile de autor”, precizeaza UPFR.

Aceste variabile pot veni si in alte sectoare de prestari servicii artistice si culturale: ma gandesc la teatru, literatura tiparita sau te mai miri pe unde?! Inchid acolada pana nu scriu ceva daunator mie… Si-asa scriu si sterg de 10 min… Tu-va interesele in cur, dara!

Leave a Reply