monitorizarea marcilor

se schimba ‘armonizarea’ iar la OSIM.

Pentru cei care au marci inregistrate incepe stressul. Aceasta noua lege nu mai prevede examinarea ex-officio a marcilor pentru motive relative de refuz. Cu alte cuvinte, nu vor mai fi emise refuzuri la inregistrare pe baza existentei unor marci anterioare similare sau identice (pe produse similare sau identice).

Acest lucru implica transferul apararii drepturilor de proprietate industriala de la Oficiul Roman la proprietarul de drept al acestora.
Titularii marcilor vor trebui sa urmareasca saptamanal buletinele emise de OSIM, OMPI si OHIM (cele 3 institutii care publica marci ce pot produce efecte pe teritoriul Romaniei) pentru a evita acordarea unor marci similare sau identice cu ale lor.

Ca acest sterss sa fie diminuat sau exclus definitiv, aceasta monitorizare este ideal sa fie facuta de un specialist in domeniu. Raluca Ardeleanu, Consilier in Proprietate Industriala, cu o vasta experienta in OSIM si in alte oficii europene, ne prezinta avantajele acestei actiuni:
– certitudinea ca marca sa nu va fi copiata/imitata si aplicata pe produse/servicii similare/identice, de o calitate indoielnica;
– evitarea unor actiuni in instanta pentru apararea marcii prin anularea marcii similare/identice ulterior acordate (o data acordata marca, aceasta poate fi anulata doar in instanta, cu cheltuielile aferente de bani si timp);
– obtinerea acestor avantaje cu cheltuieli minime, sub forma unui abonament lunar.

Din 9 mai 2010, frica pazeste pepenii! 😉

Leave a Reply